Author Topic: Seirei no Moribito (review)  (Read 3307 times)

Deladrian

 • Retired Team
 • Anime Legend
 • *
 • Posts: 1929
  • View Profile
Seirei no Moribito (review)
« on: February 14, 2013, 03:02:29 AM »
Seirei no Moribito


Ένα anime με πολλά κλασσικά στοιχεία αλλά που ξεχωρίζει σε όλα του τα χαρακτηριστικά από αυτά του είδους του. Ας αρχίσω λοιπόν σιγά σιγά να το αναλύω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση μιας και το απήλαυσα πάρα πολύ.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Το “Seirei no Moribito” κυκλοφόρησε αρχικά σε novel το 1997 μέχρι το 2007 και αποτελείτο από 10 τόμους. Έπειτα βγήκε ένα manga το 2007 με 3 τόμους και μαζί με αυτό κυκλοφόρησε και το anime το 2007 που αποτελείτο από 26 υπέροχα επεισόδια. Τα στοιχεία του είναι περιπέτεια, φαντασία.


Υπόθεση

Σε μια εποχή που η ισορροπία της φύσης ακόμα εξαρτάται από το ανθρώπινο είδος, μία περίοδος ξηρασίας θα μπορούσε να γράψει το τέλος της κοινωνίας και τον αφανισμό των κατοίκων της με θλιβερό θάνατο. Ο πρίγκιπας Chagum έχει διαποτιστεί με τη δύναμη να αποτρέψει την ξηρασία και να φέρει μία νέα ζωή στην αυτοκρατορία του. Παρόλα αυτά, όλο αυτό ειναι κάπως παράξενο και ύποπτο και ο πρίγκιπας κατηγορείται για την κατοχή από κάποιο κακό πνεύμα.
Το συμβούλιο θα βρει μονάχα μία λύση. Ο Chagum πρέπει να πεθάνει από το χέρι του πατέρα του. Η σωτηρία του είναι η Balsa, μία γυναίκα με ένα ακόντιο που είναι μισθοφόρος από την Kanbal, το βασίλειο πέρα από τα βουνά. Οι ικανότητές της είναι θρυλικές και αν και διστακτική είναι δεσμευμένη με μία μυστηριώδης υπόσχεση να σώσει οκτώ ψυχές πριν πεθάνει. Μπορεί να αντισταθεί σε μία ολόκληρη αυτοκρατορία και να κάνει τον Chagum να γίνει η όγδοη ψυχή;Animation

Το animation θα το χαρακτήριζα εξαιρετικό. Δε με κούρασαι καθόλου, ούτε σε μία σκηνή. Τα χρώματα ήταν πολύ ήπια, όχι σε πολύ έντονες αποχρώσεις που “χτυπάνε” έντονα στο μάτι γι' αυτό ήταν και πολύ ξεκούραστα. Η κινήσεις των χαρακτήρων στις μάχες επίσης πολύ όμορφη και ομαλή. Ήταν πραγματικά σαν να έβλεπα μία μάχη πολεμικών τεχνών ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους, με μόνη διαφορά τη μεγάλη ταχύτητα που είχαν οι χαρακτήρες του anime. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων επίσης ταιριαστός με όλη την ατμόσφαιρα. Δε μας έδειχνε κάτι εξαιρετικά χτυπητό για να τραβήξει το ενδιαφέρον γιατί το κατάφερνε με άλλους τρόπους. Αυτό που με ευχαρίστησε πολύ ήταν ότι η ηρωίδα της σειράς, σε αντίθεση με τα περισσότερα anime, είχε χείλη. Καλά όλες υποτίθεται πως έχουν αλλά σε αυτή τα βλέπαμε κιόλας, κάτι που δεν είναι και πάρα πολύ συνηθισμένο στα anime. Επίσης υπάρχουν υπέροχες εικόνες τοπίων που απολαμβάνουμε μέσω του ταξιδιού που γίνεται σε πολλά διαφορετικά μέρη.


Ήχος

Γενικά η σειρά συνοδεύεται από πάρα πολύ όμορφες μελωδίες και με δύο αρκετά καλά τραγούδια για opening και ending. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά καλά. Οι ηθοποιοί επίσης έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά κυρίως της Balsa και του Chagum.

Opening: “Shine” από L'Arc~en~Ciel

Ending: “Itoshii Hito e” από Sachi Tainaka

Φωνές βασικών ηρώων: Adachi Naoto-Chagum, Tsujitani Kouji-Tanda, Shindo Naomi-Balsa.Χαρακτήρες

Το ξεδίπλωμα των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια της σειράς είναι φοβερή και παίζει βασικό ρόλο στην εντύπωση που δίνει το anime. Κατά τη διάρκεια της σειράς δε βλέπουμε μόνο τι κάνουν και πώς είναι οι χαρακτήρες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά μαθαίνουμε και πάρα πολλά πράγματα για το παρελθόν τους. Επιπλέον η εξέλιξη μερικών από αυτούς είναι απίστευτη με το πέρασμα των επεισοδίων. Φαίνονται επίσης πολύ έντονα και τα συναισθήματα των χαρακτήρων. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό το παρατήρησα πολύ έντονα στον μεγαλύτερο αδελφό του πρίγκιπα όταν μας έδειχνε τη ζωή του που ήταν γεμάτη ευθύνες και άγχη και τη θλίψη που περνούσε μέσα του. Όλοι οι χαρακτήρες ήταν πολύ διαφορετικοί και σχεδιαστικά που οι διαφορές τους ήταν εμφανείς αλλά και σαν οντότητες.

Ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά τους βασικού χαρακτήρες της σειράς...

Chagum: Κεντρικό πρόσωπο της σειράς. Όλα γίνονται εξαιτίας του και για χάρη του. Στην αρχή τον βλέπουμε ως ένα μικρό παιδί αλλά διόλου κακομαθημένο και ιδιαίτερα δυνατό αν και είχε συνηθίσει σε μία ζωή μέσα στα πλούτη και την καλοπέραση. Όσο περνούν τα επεισόδια η εξέλιξη του χαρακτήρα του είναι τρομακτική. Βλέπουμε πόσο έξυπνος είναι αλλά και πόσο μεγάλη θέληση έχει. Είναι ένας πραγματικά άξιος διάδοχος του θρόνου.

Balsa: Ό,τι και να πω για την Balsa θα είναι λίγο. Μία γυναίκα με θλιβερό παρελθόν που έχει έναν και μόνο σκοπό, να καταφέρει να σώσει οκτώ ψυχές. Μέσα από το anime μαθαίνουμε τι την οδήγησε σε αυτήν την απόφαση όπως και το παρελθόν της. Απίστευτα ντόμπρα, αρκετά σκληρή αλλά στην πραγματικότητα με μία ευαίσθητη καρδιά που δείχνει μόνο σε όποιους θέλει. Μπορώ να πω από τις πιο ωραίες γυναίκες χαρακτήρες που έχω δει μέχρι τώρα σε anime.

Tanda: Παιδικός φίλος της Balsa και “τσιμπημένος” μαζί της εδώ και καιρό. Πολύ πράος άνθρωπος με μεγάλο ταλέντο στη δημιουργία φαρμάκων από βότανα. Θα είναι πάντα στο πλευρό της Balsa και θα της δίνει δύναμη να προχωρήσει σε αυτό που κάνει. Πολλές φορές σε δύσκολες στιγμές είναι πραγματικά χρήσιμος για εκείνη αν και δεν κατέχει τις πολεμικές τέχνες.Κλείνοντας...

Πριν κλείσω αυτό το review θέλω ν' αναφέρω ότι είναι ένα anime που ανεξαρτήτως από τα γούστα σας είμαι σίγουρη πως θα λατρέψετε. Είναι αρκετά κλασσικό το στυλ του και περιέχει πολλά όμορφα στοιχεία. Έχει μία αρκετά όμορφη πλοκή. Αν και στην αρχή φαίνεται αρκετά συνηθισμένη, κάτι που έλαβα ως αρνητικό, έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα και γεγονότα που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Ενώ στην αρχή ο θεατής έχει αρκετές απορίες στη συνέχεια όλα γίνονται ξεκάθαρα και απαντώνται όλα. Πραγματικά στο τέλος δε θες να δεις κάτι παραπάνω γιατί τελειώνει την κατάλληλη στιγμή και είναι πλήρως ολοκληρωμένο. Έχει ένα πολύ όμορφο animation και πολύ πολύ ενδιαφέροντες και ξεχωριστούς χαρακτήρες. Γενικότερα νομίζω πως είναι ένα anime που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σας. Από μένα ένα 9 στα 10. Δεν έβαλα 10 στα 10 επειδή τη βασική του υπόθεση την έχω δει και σε άλλες σειρές, όχι βέβαια με τόσο μεγάλη ανάλυση και τόσες άλλες παράπλευρες ιστορίες.
« Last Edit: February 14, 2013, 01:02:17 PM by Deladrian »

Taro

 • Anime King
 • *
 • Posts: 679
  • View Profile
Re: Seirei no Moribito (review)
« Reply #1 on: February 14, 2013, 10:25:41 AM »
Το άνιμε είναι όντως πολύ καλό. Μου έμειναν 2 επεισόδια για να το κλείσω. Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψε η μαντάμ από πάνω εκτός από:
Quote
δύο αρκετά καλά τραγούδια για opening και ending. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά καλά
Μεγάλη βλασφημία για το opening. Μου άρεσε πολύ.
Και επίσης θα συμφωνήσω στο ότι ανεξάρτητα προτιμήσεων μπορεί να το απολαύσει ο καθένας. ;)

Μερικές προσωπικές βαθμολογίες για το άνιμε:

Art Section: 9/10
Πιο συγκεκριμένα: Αrtwork 2/2, Backgrounds 2/2, Σχέδιο χαρακτήρων 2/2 , Animation 2/2 , Visual Effects 1/2

Sound Section: 8.5/10
Αναλυτικότερα: Voice acting 3/3, Music Themes 3/4 (έχανε λίγο το ending) , Sound Effects 2.5/3

STORY SECTION: 9/10
Έχουμε και λέμε: Γενικό σενάριο 1/2 (μιας και αποτελεί κλασική "θρύλο" της ιαπωνικής παράδοσης και έχω δει και παρόμοιες καταστάσεις σε πιο παλιά άνιμε ακόμα και από μιγιαζάκι), Παράπλευρες Ιστορίες/ Side Stories 2/2, πειστικότητα/ρεαλισμό/σκοπιμότητα 2/2 (μπορεί να περιλαμβάνει το στοιχείο του υπερφυσικού αλλά όλα έχουν ένα μέτρο γι αυτό του δίνω το 2/2) , Διαβάθμιση 2/2 (σωστή εξέλιξη, εξέλιξη την  κατάλληλη στιγμή δίχως να τραβάει την ιστορία χωρίς λόγο), Συνοχή 2/2

Characters Section: 10/10
παρουσίαση 3/3 , προσωπικότητα 3/3, Ανάπτυξη/Εξέλιξη χαρακτήρων στο έργο 2/2, Τελική Κάθαρσις 2/2

Αξία έργου: 8/10
Rewatchability 2/3, Memorability 3/4 (σίγουρα δεν το ξεχνάς εύκολα αν και δεν είχε κάποια σκηνή "wow"), Ιστορική αξία 3/3 (μιας και γίνονται κατανοητά πολλά λαογραφικά και ηθογραφικά στοιχεία της εποχής εκείνης, σημειώνοντας παράλληλα πως όντως στην πραγματικότητα σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι μεταξύ αυτών και μέλη βασιλικής οικογένειας εξαιτίας απόψεων που τους ήθελαν "μολυσμένους" απο ακάθαρτο πνεύμα..)

Verdict: 10/10 [το συγκεκριμένο δεν θα μπορούσα να το διατυπώσω αλλιώς. ήθελα να πω πως δεν αφήνει το άνιμε αλυτα ερωτήματα και απορίες στον δέκτη]

ΣΥΝΟΛΙΚH ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΡΓΟΥ: 9/10 (μαθηματικά αποδεδειγμένο όπως προέκυψε από τον μέσο όρο των επιμέρους sections που το διαίρεσα για την καλύτερη μελέτη του. Πιστεύω πως αυτή η βαθμολογία είναι κοντά στην πραγματικότητα). -Καλά ίσως του έβαζα και 8.5/10 όντας και λίγο κακός. - ::)

Draculino

 • Anime Lover
 • *
 • Posts: 180
  • View Profile
Re: Seirei no Moribito (review)
« Reply #2 on: January 03, 2014, 08:55:24 PM »
Γενικά η σειρά συνοδεύεται από πάρα πολύ όμορφες μελωδίες και με δύο αρκετά καλά τραγούδια για opening και ending. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά καλά.
Tα opening/ending σίγουρα είναι απλά καλά αλλά τα in-anime osts είναι απλά μαγευτικά

Civille

 • Member
 • *
 • Posts: 99
 • "Yuruse Sasuke……Kore de saigo da
  • View Profile
Re: Seirei no Moribito (review)
« Reply #3 on: January 03, 2014, 10:45:51 PM »
Ωραιο το anime απο οτι διαβασα στην υποθεση και ειναι απο αυτα που με αρεσουν :)
P.S deladrian τρελαινει η εικονα της τερεζας με κανει να δω το claymore παλι

teo13

 • Anime Legend
 • *
 • Posts: 3143
  • View Profile
Re: Seirei no Moribito (review)
« Reply #4 on: January 03, 2014, 11:09:38 PM »
Πρέπει να το δω αυτό κάποια στιγμή :ρ


Deladrian

 • Retired Team
 • Anime Legend
 • *
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Seirei no Moribito (review)
« Reply #5 on: January 03, 2014, 11:54:59 PM »
Πρέπει να το δω αυτό κάποια στιγμή :ρ

Να το δεις! Είναι τέλειο, τέλειο, τέλειο!

teo13

 • Anime Legend
 • *
 • Posts: 3143
  • View Profile
Re: Seirei no Moribito (review)
« Reply #6 on: January 04, 2014, 12:05:33 AM »
Πρέπει να το δω αυτό κάποια στιγμή :ρ

Να το δεις! Είναι τέλειο, τέλειο, τέλειο!
Πάω να ξεκινήσω